Vesti

Врање: 35 милиона динара бесповратних средстава за наводњавање и воћарство у 2017. години

Posted On mart 17, 2017 at 10:54 am by / Komentari su isključeni na Врање: 35 милиона динара бесповратних средстава за наводњавање и воћарство у 2017. години

Буџетом за ову годину планирано jе да у развоj пољопривреде буде уложено 35 милиона динара, што jе знатно више у односу на претходни период.

На Градском већу усвоjен jе Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоjа за град Врање, а на оваj документ сагласност jе дало и Министарство пољопривреде. О програму ће се изjаснити и одборници градског парламента, а у међувремену у селима се организуjу састанци са пољопривредним произвођачима.

,,До сада смо обишли неколико села и пољопривредницима предочили шта заправо подразумева оваj програм, тачниjе коjе погодности им даjе локална самоуправа и на коjи начин наjбоље могу употребити средства. Заинтересованост произвођача jе више него добра, што потврђуjе да jе ово jедна од правих активности да заjедно постигнемо боље резултате. Врло jе битно да пољопривредници буду правовремено информисани и са овом праксом ћемо наставити и у наредном периоду”, рекао jе већник Александар Jањић.

Наjвећи део средстава биће опредељен за развоj воћарства, и за улагања у системе за наводњавање.