1-7
 • Nošeni atomizeri E-serije

  Opis Proizvoda

  Nošeni atomizeri E-serije

  Namenjeni su zaštiti plantažnih zasada vinograda, voćnjaka, hmelja i šuma. Uz pomoć atomizera se postiže najkvalitetnija zaštita pošto se mešavina vode i zaštitnog sredstva dovodi na list u vidu veoma sitnih čestica. Razbijanje tečnosti na sitne čestice, tzv. “atomiziranje” se postiže dvostrukim dejstvom:

  1.) Pomoću pumpe visokog pritiska tečnost se propušta pod pritiskom kroz dizne i razbija u sitne kapljice

  2.) Sitne kapi se dalje razbijaju na još sitnije čestice pod dejstvom vazdušne struje koju proizvodi ventilator.

  Nošene atomizere nosi traktor, koji preko kardanskog vratila pogoni pumpu i radno kolo ventilatora. Proizvode se u više tipova i to AM-440E i AM-660E.

  Svi tipovi atomizera poseduju membranske pumpe i hidropneumatski mešač čiji je zadatak da konstantno meša tečnost u toku rada. Radni pritisak reguliše se kontinualno putem posebnog regulatora pritiska. Radno kolo ventilatora ima lopatice pomerljivog položaja. Zaokretanjem lopatice reguliše se brzina protoka vazduha i reguliše domet i rasprskivanje tečnosti u maglu (25000m3/h). Dizne su dvostrane – zaokretne sa keramičkim pločicama različitih prečnika otvora (1,2-2mm). Rezervoar zapremine 350 i 450 litara od polietilena koji u svom sastavu sadrži i rezervoar od 15 litara za čistu vodu, potrebnu za pranje ruku.

  E-seriju čine atomizeri-orošivači koji su usaglašeni sa evropskim standardima koji u svom sklopu omogućavaju momentalno pranje-ispiranje prskalice čistom vodom po završetku prskanja. Time se dodatno omogućava da se produži radni vek atomižera-orošivača.

   

  Dalje u tabelama je dat prikaz svih verzija atomizera E-serije

   

  Model  AM-440E AM-660E
  Zapremina (lit) 440 660
  Broj rezervoara 3 3
  Tip pumpe  Membranska  Membranska
  Model pumpe APS-51 APS-51
  Broj membrana 3 3
  Pritisak (bar) 40 40
  Protok tečnosti (l/min) 50 50
  Pripadajući uređaji UAM-3 UAM-3
  Prečnik ventilatora (mm) 800 800
  Prečnik uređaja (mm) 900 900
  Broj mlaznica 12 12

  e